برچسب های بهینه ساز انرژی
یکی از معضلات شیشه که استفاده از متراژهای زیاد آن در نمای ساختمان ها را از طرف شهرداری منع کرده است، اتلاف انرژی زیاد از طریق شیشه می باشد.
بدیهی است که اتلاف انرژی از طرق دیگری نیز صورت می گیرد که از آن جمله می توان به اتلاف انرژی از طریق دیوارهای خارجی ساختمان نیز اشاره کرد. چراکه دیوارها نیز ۱۰۰% عایق نمی باشند ولی چون میزان این اتلاف از طریق شیشه بسیار بیشتر می باشد، لذا کارفرمایان نیز خود تأکیدی بر استفاده زیاد از شیشه ندارند.
یکـی دیگــر از اقــدامـــات شــرکـت در جهـت رفــاه مشـتریــان، فـروش محصــولاتSolar Window Film بوده که موجب کاهش قابل ملاحظه اتلاف انرژی از طریق شیشه می شود. این محصول موجب جلوگیری از ورود اشعه گرمایشی خورشید به داخل محوطه می شود. در نتیجه دمای داخل ساختمان کاهش یافته و نیاز به استفاده از سیستم های تهویه هوا و سیستم های خنک کننده کاهش می یابد.
با توجه به افزایش قیمت روز افزون انرژی (برق، گـاز، آب و …) نیاز این محصول به شدت در ایران احساس می شود.
از طرف دیگر ایران در ناحیه شمالی خط استوا واقع بوده و جزء کشورهای گرمسیر محسوب می شود. در نتیجه همواره در فصل تابستان با مشکل جدی گرما روبرو هستیم.
بدیهی است که گرما به طرق مختلف وارد فضای داخلی می شود و تابش مستقیم خورشید فقط یکی از این طرق بوده حال آن که لایه های سولار از همین طریق تا ۵ درجه سانتی گراد به خنک شدن فضای داخلی کمک می کند. همین امر نشان دهنده میزان تأثیر گذاری این محصولات می باشد.
بهترین نوع این محصولات تا ۸۲% از انرژی گرمایش خورشید را دفع می کنند. البته نصب این نوع محصولات روی شیشه تا حدی نور مرئی را نیز دفع می کند ولی با توجه به اینکه همواره در منازل و ادارات از پرده و کرکره استفاده می شود (پرده و کرکره عملاً ۱۰۰% نور مرئی را دفع می کنند)، این مقدار دفع نور مرئی توسط این لایه ها از معایب این سیستم به شمار نمی آید بلکه در بعضی موارد، مشتریان خود خواستار کاهش و یا حذف دید از بیرون به داخل می باشند.
لایه های سولارعلاوه بر جلوگیری از ورود مستقیم اشعه گرمایشی خورشید به فضای داخل، موجب کاهش شدید تبادل دمای دو طرف شیشه می شود. این امر خود نیز موجب کاهش دمای داخل در فصل تابستان شده ولی کاربرد اصلی آن در فصل سرماست چراکه این امر موجب می شود تا گرمای حاصل شده در فضای داخل به کمک سیستم های حرارتی، با محیط بیرون تبادل گرمایی نداشته باشند. در نتیجه این محصول موجب کاهش دما در فصل تابستان و افزایش آن در زمستان می شود.
این میزان کاهش و افزایش دما در فصل گرم و سرد سال به شدت در میزان پرداختی برای قبوض برق و گاز مؤثر بوده به گونه ای که در مدت زمانی بسیار کوتاه (زیر یک سال) تمامی هزینه صرف شده برای این محصول عملاً باز پرداخت خواهد شد.
این لایه ها علاوه بر کاهش دمای داخل در تابستان و افزایش دما در فصل زمستان موجب بالا بردن مقاومت شیشه و در نتیجه ضریب امنیت می شود. در نتیجه در بسیاری از موارد، پیشنهاد شرکت به مشتریان که با کم شدن نور مرئی مشکل ندارند، استفاده ار لایه سولاربه جای لایه مقاوم ساز می باشد.
لایه های سولار در مورد جلوگیری از رنگ پریدگی اجسام نسبت به لایه های مقاوم ساز مؤثر تر بوده و تقریباً تا ۹۰% از رنگ پریدگی اجسام جلوگیری می کند.